Vásárlási Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

Üdvözöljük a Wellnessbyscanimpex Webáruház vásárlói között!

 

1. Bevezetés

Az áruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekeztünk felépíteni, hogy Ön minél egyszerűbben megtalálhassa, kiválaszthassa és megvásárolhassa a keresett terméket. Az áruház funkcióit elsősorban a személyes vásárlás során is felmerülő igényekhez igazítottuk, és azon túlmenően próbáltuk további ötletekkel segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Önnek a lehető legtöbb információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni web áruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nyelve magyar, nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

 

A Webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

 

 2. A Szolgáltató

Ez az Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) a Scanimpex Kft (továbbiakban: Eladó) és az Eladó által a www.scanimpex.unas.hu weboldalon nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (továbbiakban: "Vevő", illetve „Szerződött partner”) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Az Eladó és a Vevő a továbbiakban együttesen: Felek). Jelen ÁSZF kiköti, hogy a web áruházban rendelést csak 18 éven felüliek adhatnak le, így azt is, hogy az Ügyfelek, akikkel ezen szerződés köttetik csak 18 éven felüliek lehetnek.

 

A honlapon található ÁSZF a megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre. A honlapon leadott minden rendelésre a leadásának időpontjában, érvényben lévő ÁSZF érvényesek. Rendelés leadásával a Vevő az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja. A Vevő tudomásul veszi, hogy a Wellnessbycsanimpex web áruház portálon végrehajtott megrendelés következményeként a megrendelt termékre a Vevő és az Eladó között adás-vételi, ill. szállítási szerződés jön létre.

 

Az eladó adatai:

 

A termékek magyarországi értékesítője a Scanimpex Kft, mint a wwwscanimpex.unas.hu online bolt üzemeltetője.

 

Alapítás éve: 2002.03.29.

 

Székhelye: 2013 Pomáz Céhmester út. 3.

 

Levelezési cím: 2013 Pomáz Céhmester út. 3.

 

Cégbírósági bejegyzés szám: 13 09 175646

 

Cégünk adószáma: 12833333-2-13

 

Cégünk EU adószáma: HU 12833333

 

Cégünk bankszámla száma: 11704021-20005382-00000000 OTP BANK ZRT

 

3. A honlapon folytatott tevékenység

Jelen ÁSZF a www.wellnessbyscanimpex.hu weboldalon működő (továbbiakban: Weboldal) internetes áruház (továbbiakban: web áruház) használatának szabályait határozza meg. Az alábbiak nem vonatkoznak a Weboldalon keresztül elért más weboldalakra, függetlenül azok jellegétől, az általuk nyújtott szolgáltatástól, vagy az üzemeltető személyétől. A web áruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Ektv”) valamint a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet (továbbiakban: „Korm. Rendelet”) szabályozza.

 

Jelen ÁSZF minden olyan adás-vételre és szolgáltatás-igénybevételre kiterjed, melyet a vevő a web áruházban kezdeményez.

 

A web áruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

 

A web áruház szolgáltatásainak jelentős része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötöttek, melyre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően bárki jogosult.

 

Telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje: Hétfőtől - Péntekig: 7:00-15:00, a 06-30-991-2858 számon

 

E-mail: info@scanimpex.hu

 

4. Regisztráció

Az áruházban kizárólag regisztrált felhasználók vásárolhatnak, így ha Ön vásárolni szeretne, mindenképpen regisztrálnia kell, ezt megteheti a REGISZTRÁCIÓ felirat alatt. Ha regisztrált vásárlóvá válik, vásárláskor nem kell személyes adatait megadnia, azt a rendszer magától tudja, ezáltal a vásárlás gyorsabbá válik. Az adatok kitöltése értelemszerű. A regisztrációs űrlap kitöltésének végén olvassa el és jelölje be a Szerződési feltételek menüpontot. A regisztráció csak akkor lehetséges, ha Ön kitöltötte a megfelelő adatmezőket és elolvasta a Szerződési feltételeket, majd a RENDBEN gombra kattintva érvényesíti mindezeket. A sikeres regisztráció akkor jön létre, ha az e-mailben kapott linkre rákattintva érvényesíti azt. A regisztrációs adatok módosítására a Regisztrációs adatmódosítás menüpont alatt van lehetősége.

 

A regisztráció során elküldött e-mail címét és jelszavát kell megadnia a web áruház bal oldalán található Bejelentkezés felirat alatt, majd az OK gombra kattintva lép be áruházunkba.

 

5. Termékinformáció

A Wellnessbyscanimpex web áruház mindent megtesz a termékek alapvető tulajdonságainak minél hitelesebb feltüntetése érdekében. Ennek módja a partnerek, illetve a beszállítók által adott technikai adatok és termékleírások illetve a termékről készült fényképek, melyek publikálása a technikai korlátoknak megfelelően és a legmegfelelőbb piaci standardok tiszteletben tartásával történik. A gyártóknak jogukban áll a termékeik műszaki adatait módosítani, illetve a gyártmányokat is megszüntetni minden előzetes bejelentés nélkül.

 

A Termékböngésző alatt találja a termékeket főcsoportokba rendezve, ahol megtekintheti a kategóriákba rendezett termékeket. A kiválasztott termék nevére kattintva elérkezik egy részletesebb információt tartalmazó mezőhöz, ahol technikai leírást és egy nagyméretű képet talál, valamint itt kap információt arról, hogy a megadott termék mely más termékkel helyettesíthető. A megrendelésre kiválasztott termékeket a kosár gombra kattintva tudja megrendelni

 

Rendelés menete

Két rendelési forma áll a Vevő rendelkezésére:

 

 • Interneten keresztül: a www. wellnessbyscanimpex.hu, éjjel-nappal a hét minden napján.
 • Telefonon, a 06-30-991-2858 számon hétfőtől-szombatig, 7 00 és 15 00 között.

Ahogy web áruházon keresztül elküldte megrendelését, a megadott e-mail címre visszaigazolás érkezik, melyben tájékoztatjuk, hogy megérkezett a rendelése. A visszaigazolással jön létre a szerződés.

 

7. Árak, fizetési módok

A honlapon megadott eladási árak forintban értendőek és tartalmazzák az általános forgalmi adót és az egyéb közterheket. A feltüntetett árak szállítási költség nélkül értendőek. A termékek szállítási költsége a vevőt terhelik és a rendelés lezárásaként, számlázáskor a kiválasztott termékek mellet külön tételként szerepel a számlán.

 

A kifejezetten a vevő kérésére megrendelt, a raktárban a megrendelés pillanatában fizikailag nem rendelkezésre álló termékekre a Scanimpex Kft jogosult a termék eladási árának maximum 50%-ra előlegszámlát kiállítani.

 

A Wellnessbyscanimpex web áruház az árváltozás jogát fenntartja.

 

Kiskereskedelmi üzleteinkben kézpénzes illetve bankkártyával történő fizetés egyaránt lehetséges.

 

Futárszolgálat által történő kiszállítás esetén utánvéttel fizethet. Az utánvét költségét a szállítási feltételeknél megadott összeg tartalmazza, ezért külön díjat nem számítunk fel. Átutalásos számla kiállítása csak szerződött partnereikkel kapcsolatban lehetséges.

 

Figyelem: Internetes vásárláskor csak abban az esetben tud átutalást választani fizetési módként, ha rendszerünkben be van állítva az Ön neve vagy cége neve mellé, hogy utalással fizethet, illetve ha előreutalással fizet! Ellenkező esetben kizárólag készpénzes fizetést tudunk biztosítani!

 

Bankszámla szám: 11704021-20005382-00000000 OTP BANK ZRT

 

8. Szállítási feltételek

A honlapon vásárolt termékeket az ország egész területére kiszállítjuk. Termékét arra a címre szállítjuk ki, melyet rendeléskor megadott szállítási címként.

 

Szállítási módok

 

Ön az alábbi szállítási módok közül választhat:

 

 • Személyes Átvétel: A nyitvatartási időn belül átveheti a terméket boltjainkban.
  • Személyes átvétel 2013 Pomáz Céhmester út 3.
  • Futárszolgálat: cégünk a Magyar Posta Zrt-vel áll szerződéses kapcsolatban. Amennyiben rendelését 10:00 - ig megkapjuk és a termék, a központi raktárban van, úgy az ország egész területén, 48 órán belül kiszállítjuk csomagját. Természetesen a munkanapok figyelembe vételével tudjuk ezt az időt tartani.
  • Helyszínre szállítás: medencék esetében.

A megrendelt termékek szállítási költsége a termék súlyától függően alakul a Magyar Posta Zrt aktuális díjszabása szerint.

 

Masszázsmedencék esetében:

 

 • 2-3személyes medencék: bruttó 79 900 Ft
 • 4-5 személyes medencék: bruttó 89 900 Ft
 • 6 személy feletti medencék: bruttó 109 000 Ft

A vevő köteles a kiszállítás/átvétel időpontjában a szállítási kiszerelést tételesen ellenőrizni és hiánytalan mennyiségi teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően mennyiségre vonatkozó reklamációkat az eladó nem fogad.

 

Sikertelen kézbesítés esetén ingyenes másodszori kézbesítést kísérelünk meg. Az Ön hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei azonban minden esetben Önt terhelik.

 

9. Rendelkezésre állás

Megrendelését a termék raktáron való rendelkezésre állásának megfelelően teljesíti az Eladó.

 

Ha több árut rendel, és közöttük vannak olyan termékek, melyek ideglegesen nem állnak rendelkezésre raktárkészleten, akkor kérésre kiszállítjuk a rendelkezésre álló árukat, és a hiányzó termékeket azok beérkezése után teljesítjük.

 

Egyes termékeket, csak egyedi megrendelés alapján szállítunk, a speciális szállítási határidőket egyedileg egyeztetjük. Egyedi rendelésre szállított termékek esetében az eladó jogosult a vételárat előre kérni az összeg nagyságára tekintet nélkül.

10. Elállás joga

Amennyiben a Áruház minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történ ő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

 

A vevőnek jogában áll a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni. Ebben az esetben, az elállás a megrendelő számára költségmentes. Kivétel csak a vevő egyedi igényére berendelt alkatrész, ez esetben az elállás jogi következményeket von maga után. A lemondást jelezheti telefonon írásban e-mailen, faxon, levélben is a megrendelés pontos adatainak megjelölésével (Megrendelő neve, címe, rendelés ideje, rendelt áruk). A vevő az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a 45/2014. (II. 26.) Kormány rendelete a távollévők között kötött szerződésekről szóló paragrafusok szerint, amennyiben a vásárolt készülék, csomagolása, tartozékai sérülésmentesen hiánytalanul visszaszállításra kerülnek.

 

Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami gyári, minden csomagolási és termékelemet tartalmazó csomagolásban érkezik vissza a Scanimpex Kft-hez. Elállásra vonatkozó igényét azonban e-mailben vagy személyesen kell bejelentenie. A telephelyünkön megtekintett és személyesen megvásárolt illetve átvett termékekre az elállási jog nem vonatkozik.

 

Az áru ellenértékét a termék személyes visszajuttatásakor azonnal visszafizetjük. Amennyiben postán, vagy futárszolgálattal küldi vissza a terméket legkésőbb az áru megérkezését követő 30 napon belül visszautaljuk az összeget a vevő által megadott bankszámlaszámra.

 

A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik a kiszállítási költségekre, valamint a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a megrendelőnek kell viselnie.

 

Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, karc-, és sérülésmentesen a Scanimpex Kft. részére visszajuttatni, a Scanimpex Kft nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a vásárlónak, a vevő költségére.

 

Amennyiben a termékről felbontás után a sofőr jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk. Ebben az esetben a sérülést a sofőr által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja.

 

A cég kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat. A vevő viseli az elállás jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vevő által kipróbált alkatrészeket nem áll módunkban visszavenni.

 

Az elállás joga nem gyakorolható az átvételt követően megsérült termékekre, továbbá a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében:

 

 • Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
 • Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
 • Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl. egyedi alkatrész), vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.

 

11. Garancia, jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a 151/2003 (IX. 22.) Kormányrendelet utasításai az irányadóak.

 

A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igényekre a 49/2003. (VII. 30.) GKM jogszabályban foglaltak az érvényesek.

 

TERMÉK-GARANCIA

 

5 éves garanciát adunk

 

 • a medence színére és színtartósságára
 • a medence héjának hólyagosodása, törése vagy rétegleválása ellen.

 

2 év garanciát adunk:

 

 • az alap és választható spa berendezésekre (medence vezérlő, (kezelő), motorok, keringtető szivattyúk, fűtő egységek, WiFi modul, IR vevő)spa oldalburkolata: a gyárilag felszerelt oldalburkolatra az eredeti szállítási időpontjától. Színeltérésre a burkolatnál nem vállalunk garanciát
 • ózongenerátorra: az ózongenerátor meghibásodására az eredeti szállítási időpontjától.
 • az audió rendszer elemeire: a gyárilag beépített audió komponensekre (azaz áramellátás, hangszórók, vezetékek, stb.) az eredeti szállítás időpontjától.
 • LED-ekre: a gyárilag beépített LED fényekre az eredeti szállítás időpontjától.
 • A gyárilag beépített UV-C fertőtlenítő rendszerre az eredeti szállítás időpontjátólA levegőpumpa meghibásodása esetén az eredeti szállítás időpontjától.

 

1 év garanciát adunk

 

 • A gyárilag beépített UV-C fertőtlenítő izzók indokolt meghibásodása eseten, az eredeti szállítás időpontjátó
 • A thermotető indokolt meghibásodása eseten, az eredeti szállítás időpontjátó.
 • Minden pótalkatrészre

 

90 nap garanciát adunk:

 

 • A skimmer házra / fejpárnákra / külső műanyag kezelő elemekre

 

Garanciális feltételek

 

 

 • A garancia nem terjed ki a helytelen használatra, valamint a karbantartás hiányára visszavezethető es vízkő lerakodás által keletkezett kárra.
 •  A Scanimpex Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a hibás alkatrészeket helyettesítse gyári, vagy után gyártott alkatrészekre.
 • A Scanimpex Kft. nem felelős a vevő általi átalakítások vagy változtatások által okozott károkért. A rádióvétel nem tartozik a garancia alá, mert a vétel függ a helyi adottságoktól. A vételi jel romolhat, ha a medence közelében magas feszültségű vezetékek vannak.
 •  A garancia érvényessége a gyártói számla dátumától, vagy a beüzemelés napjától érvényes.
 • A medence garanciája nem vonatkozik azokra a hibákra, sérülésekre vagy meghibásodásokra, amelyeket a szállító, telepítő, felhasználó vagy más személy, háziállat vagy rágcsáló okozott vagy a következő okok bármelyikéből erednek, korlátozás nélkül: gondatlan kezelés (emelés a vezetékeknél fogva, a felület csiszo­lása stb.), beleértve a saját gondatlanságot is, bármilyen típusú, bármilyen okból történő módosítás (beleértve a helyi előírásokhoz való igazodás céljából történő módosításokat); nem megfelelő telepítés (ideértve a készülékhez adott utasítások­nak és előírásoknak nem megfelelő telepítést); felszerelő által biztosított csatlako­zók; helytelen tápfeszültség használata vagy jogosulatlan elektromos módosítás; helytelen használat és működtetés vagy a megfelelő szokásos karbantartás hiánya; a készüléknek nem a meghatározott minimális mennyiségű vízzel történő működ­tetése vagy nem megfelelő vízhőmérséklet; koptató vagy helytelen tisztítószerek használata; vagy természeti csapások, például villámcsapás, árvíz, földrengés stb.
 • Ezen felül, a gyártó nem felelős azokért a bármilyen okból eredő esetleges vagy következményes károkért vagy veszteségekért (például szőnyeget, mennyezetet, csempét, márványt ért vízkár, a használat kiesése stb.), beleértve a saját gondatlanságából eredő károkat is, amelyek a következőket érintik vagy azokra vezethetőek vissza: krómozott részek, ha a medencében vegyi anyagokat alkalmaznak, vagy kemény víz; nem a Vállalat által előállított, de a kereskedő, a telepítő vagy a Vállalat által forgalmazott opcionális fürdőfelszerelés, az egység előzetes bemutatótermi használata, vagy olyan hibák, amelyeket telepítés előtt fel kellett volna fedezni.
 •  Ez a garancia semmilyen körülmények között nem terjed ki a munkadíjakra, szállítási vagy egyéb olyan költségekre, amelyek az eredeti berendezés eltávolítása és/vagy újratelepítése vagy a cserekészülék üzembe helyezése vagy a javítás céljából történő hozzáférés biztosítása során merülnek fel; vagy a kiesett használat által okozott károkra, beleértve az elmaradt árbevételt, nyereséget vagy bármilyen üzleti előnyt.
 • A medence egységek minden garanciája megszűnik, ha a berendezésen (vagy bármely komponensén) bármilyen jellegű hozzáadásra, törlésre vagy módosításra került sor.
 • Jelen garancia nem fedezi a hétköznapi használatból eredő kopást és elhasználódást, valamint nem vonatkozik a nem megfelelő telepítésből, a gyártó írásos engedélye nélküli átalakításból, balesetből, nem rendeltetésszerű használatból, visszaélésből, rongálásból, kereskedelmi vagy ipari felhasználásból, a gyártó által nem engedélyezett kiegészítő használatából, a felhasználói kézikönyvtől való eltérésből, vagy a gyártó kijelölt képviselőjétől eltérő személy általi javításból vagy annak megkísérléséből eredő károkért.

 

12. Személyes adatok védelme

Bizonyos információk, adatok elengedhetetlenek a rendelés felvételéhez, a vásárlás teljesítéséhez, a számlakiállításhoz, a garanciához, jótállási szerződéshez. Nélkülük a rendelés visszavonható és érvénytelennek minősül. A honlap használatával Ön teljes körű felelősséget vállal azért, hogy a megadott adatok hitelesek és a valóságnak megfelelnek. Hamis, a valóságnak nem megfelelő adatok megadásával Ön a vásárlási feltételeknek és szabályzatnak ellentmond, ezért ez a szabályzat megszegésének minősül. Ezért a regisztráció során olyan információkat adjon meg, melyek személyes adatoknak minősülnek.

 

A Scanimpex Kft nem adja el, nem adja bérbe, és nem kölcsönzi az ügyfeleire vonatkozó információkat más cégnek, a cég, mint adatkezelő a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendelete (GDPR) Törvény előírásait maradéktalanul betartva fogja az Ön által megadott adatokat kezelni.