Szobából wellness

2015-03-04 00:00:00
 
 
 

Az elmúlt néhány évben megváltoztak a belföldi turizmusban gondolkodók utazási szokásai. A korábban szokásos 1-2 hetes pihenés helyett gyakran a 2-3 napos wellness feltöltődést választják, akár évente több alakalommal is.

A wellness hotelek magas árfekvése és személytelensége helyett egyre gyakrabban keresik a családias, rugalmas és könnyebben elérhető panziók ajánlatait. A cél és az igények azonban változatlanok Néhány napig szeretnénk olyan dolgokat is megengedni maguknak, ami otthonukban csak nagy anyagi ráfordítással elérhető. 

Ilyen szolgáltatások lehetnek a kulináris élmények, az irányított kirándulások és ide tartozik a wellness is.

Sokan úgy gondolják, hogy egy wellness részleg kialakítása hatalmas befektetéssel és rengeteg kellemetlenséggel jár. Pedig manapság, ha a rendelési és tervezési szakaszokat nem számítjuk, néhány nap alatt kialakítható egy fürdőszobás szállodai szobából, vagy kisebb apartmanból - esetleg a kert egy sarkában - egy szinte minden igényt kielégítő wellness rész. Infra- vagy  finnszaunával, merülő medencével, jakuzzival, zuhanykabinnal, akár „úszógépes” medencével.

A közületeknek ajánlott, a magyar szabályozásnak megfelelő masszázsmedencéket ide kattintva találja.

A gyors és rugalmas kialakításban segítséget jelenthetnek a legújabb burkoló és segédanyagok, amelyek 1-2 nap alatt újjá varázsolják a helyiséget, a készre szerelt vízforgató, szűrő és melegítőrendszerrel fölszerelt, feszített víztükrű masszázs medencék, a kompakt, épített, de a helyszínen szerelhető szaunák. Ha mindezt a panzión belül szeretnénk megvalósítani, néhány, a területen működő hivatal  iránymutatását figyelembe véve alakítjuk ki, az engedélyezés és működtetés is egyszerű lesz.

A kompakt, könnyen szerelhető szaunákat ide kattintva érheti el.

A kompakt szaunák

A szaunák, gőzkabinok, infrakabinok manapság elemekből, már meglévő, befejezett helységekbe települnek, minimális változtatás mellett. Szinte csak egy konnektor szükséges (kicsit erősebb biztosítékkal) ahhoz, hogy a szaunakabin működőképes legyen.

A Jakuzzik

A hidromasszázs rendszerrel felszerelt kádakat és medencéket Magyarországon általában "JAKUZZI" néven keresik. Közületeknél elsősorban a saját fűtő és víztisztító rendszerrel rendelkező, feszített víztükrű medencéket használhatjuk. Ezek felelnek meg elsősorban az európai szabványoknak, illetve a higiéniai követelményeknek. Ezeket a medencéket fölszerelhetjük levegő és vízsugármasszázzsal, fény és aromaterápiával, vagy akár hifi berendezés is csatlakoztatható hozzájuk.

Még kevesebb adminisztrációval jár, ha a wellness részlegünket a szabadban helyezzük el. A hordószaunák, szauna házak, merülő- és kályhával ellátott masszázsdézsák erre is lehetőséget nyújtanak.

Ide kattintva az épített szauna házakat találja.

A hordószaunák

A legkisebb átalakítást a hordószaunák igényelnek. Akár a kert egy sarkában felállíthatók, és a fafűtéses kályhával felszerelt változatok, ha néhány gyertyával erősítjük a szauna romantikát, még elektromos csatlakozást sem igényelnek. A higiéniai elvárások is itt a legegyszerűbbek, legkevésbé szabályozottak. Kerülhet mellé merülő dézsa, vagy szintén, kívülről fatüzelésű kályhával fűtött hidromasszázs medence is.